UNDERVISER

Undervisningsmateriale

Vi har udviklet generelt undervisningsmateriale, der kan anvendes i alle fag. Herudover har vi stadesafarier mm., der er målrettet specifikke fag eller fagkombinationer. 

Kære deltager i Ungdommens Folkemøde Online

Her kan du finde inspiration til at engagere dig mere i verdensmålene for en bæredygtig verden i skolen eller i fritiden – og særligt kampen for at ende vold og seksuel chikane og skabe ligestilling mellem kønnene - Verdensmål 5:

 

·       Se Girls Get Equal kampagnen hos PlanBørnefonden på Instagram @Planbornefonden #GirlsGetEqual

 

·       Deltag i Orange the World og 16 Days of Activism kampagnen for at stoppe vold mod kvinder. Det er en årlig online kampagne, som løber fra den 25. november til 10. december, som man kan tilslutte sig som privatperson, organisation, regering, uddannelsesinstitution, eller privat virksomhed.

Del dit statement med #16daysofactivism #orangetheworld på Instagram eller på Facebook

 

·       Følg Danida på Instagram og følg med i, hvordan Danmark arbejder for en mere fredelig retfærdig verden @danida

 

Bliv klogere på eller undervis i verdensmålene, globale forhold og udviklingssamarbejdet:

·       Skoletjenesten i FN-byen: her

·       Verdenstimen undervisningsmaterialer om verdensmålene: her

·       Magasinet 360 – Verden i udvikling - få et gratis abonnement, bestil et klassesæt af Danmarks globale magasin eller læs online: her

·       U-WEB er Danidas undervisningsportal om globale forhold og udviklingssamarbejdet til grundskolen, gymnasier og ungdomsuddannelser: her

Vælg fag

Temaer


Ungdomsmagt i lokalpolitik Hvad er jeres kommunes ungestrategi? Hvordan kan unge selv være med til at påvirke kommenens politik? Disse spørgsmål rejses i dette undervisningsmateriale. Find det HER.
Lange forløb


Byg selv Tid: 2-3 moduler Fag: Alle fag, særligt relevant for Samfundsfag Dette materiale er udviklet til, at kunne anvendes i alle fag. Eleverne tager udgangspunkt i et tema, og ud fra dette undersøger og forbereder de selv deres deltagelse på Ungdommens Folkemøde. Materialet er udviklet af vores dedikerede årsfrivillige, der har taget udgangspunkt i, at eleverne egen motivation skal være grundlæggende for besøget på UFM. Materiale til elever: link Lærervejledning: link Tips til taler Tid: N/A Fag: Alle fag, særligt relevant for Dansk og Samfundsfag Skal dine elever holde tale på UFM kan de finde en masse gode råd og øvelser til taleskrivning og -afholdese på vores søsterfestivals hjemmeside: www.røst.dk
Særligt tilrettelagte ungdomsuddannelser


Vi har udviklet og samlet materiale til undervisningen på STU'er i samarbejde med Sammenslutningen af Unge Med Handicap. I finder materialet her.
Materiale fra samarbejdspartnere


Her finder I grundigt materiale fra vores samarbejdspartnere, der fortæller om deres fagområder. Skoletjenesten i FN-byen Link: Her Materialet arbejder med verdensmål 6-15, igennem forskellige spil, aktiviteter og læsning der kan udføres på klassen. FN's State of the World Report Link: Her Materialet er FN's rapport om verdens tilstand, udarbejdet i 2020. Rapporten sætter fokus på skadelige traditioner og binder knude til corona-pandemien. 16 days of Activism against Gender Based Violence Link: Her Deltag i 16 days of Activism against GBV campaign, som er en kampagne fra 25. november til 10. December. Det er en årligt kampagne, som flere FN organisationer deltager i ligesom regeringer, NGO’er, uddannelsesinstitutioner, private virksomheder m.v. har gjort det.

Ungdommens Folkemøde er støttet af

Det Saxildske Familiefond

Fogs Fond

Knud Højgaards Fond

Slotsgade 2, 5. th

2200 København N

info@ungdomsbureauet.dk

+45 71 20 46 00