PÅ TIENDE ÅR
Siden 2016 har Ungdommens Folkemøde været en demokratisk vitaminindsprøjtning til den danske ungdom. Ambitionen er at være bindeleddet mellem unge og beslutningstagere. Gennem workshops, sceneindslag og dialog ønsker Ungdommens Folkemøde at styrke unges demokratiske selvtillid.
Hvert år samler Ungdommens Folkemøde op mod 30.000 unge deltager til en to-dage i demokratiets tegn. Vi startede tilbage i Søndermarken, og rykkede i 2018 til Valbyparken.
På Ungdommens Folkemøde kan du opleve en væld af forskellige organisationer, civilsamfundsaktører, ungdomsorganisationer mm., når de indtager de forskellige tematelte omkring pladsen.
Ungdommens Folkemøde sætter igen teltpløkkerne i Valbyparken, når vi åbner for den tiende festival d. 3. - 4. september 2025, og nedenfor kan du læse om alle de aktiviteter, som udgør Ungdommens Folkemøde. Det er helt gratis at deltage, og du møder blot op i Valbyparken for at være med.
ØLKASSEN
Ølkassen er Ungdommens Folkemødes talerscene – herfra inviteres alle op til at holde brandtaler, om du er græsrodsaktivist eller er landets Statsminister. Gennem tiden har partiledere, ministre, gymnasieelever og aktivister talt på Ølkassen.
DYBET
Dybet er en scene, der ligger lidt væk fra selve festivalpladsen. Her er der fokus på det tabubelagte, det intime og emner, der har godt af at blive talt om i et trygt forum. Her er et rum, der behandler bagsiden af det at være ung, hvor unge kan gå i dybden med det, som gør ondt.
Indholdet til Dybet bliver både udviklet, planlagt og afviklet af vores seje kernefrivillige. Hvis du har lyst til at være med til at sætte dit præg på indholdet til Dybet, så læs mere om kernefrivilligheden her.
WORKSHOP
Workshopformatet er et vigtigt element på Ungdommens Folkemøde. Her har man muligheden for at arbejde med og afprøve forskellige relevante samfundsudfordringer og arbejdsmetoder.
Workshoppen fungerer som et lærerigt arbejdsværksted mellem unge og organisationer, hvor begge demokratisk kan søge at løse morgendagens udfordringer.
Workshops på Ungdommens Folkemøde kræver forhåndstilmeldinger. Det gør de, da organisationerne skal levere undervisningsmateriale, der fungerer som indspark til selve arbejdsværkstedet.
TEMATELTE
I stedet for lange, firkantet og hvide telte, er pladsen prydet af telte, der er runde og ovale. I hvert tematelt er mellem 3-7 organisationer til stede med én delt scene.
Frem for at deltagerne skal rundt og besøge 85 organisationer i hvert sit telt, og kun kan forpligte sig kort til hver, vil de nu kunne gå i dybden med et tema og få organisationernes forskellige bud på det.
Organisationerne sammensættes ud fra temaer med fokus på spredning i brancher, målgruppe og størrelse. Vi tror på, at det skaber bedre grobund for dialog og sund debat, når organisationerne skal samarbejde om udviklingen af indhold til både det fælles loungeområde og til sceneindslag og ikke blot fremføre egne perspektiver.
Derigennem vil unge såvel som organisationer møde forskellige verdenssyn i dialogen med andre, der er nysgerrige eller interesserede i samme tema, men tilgår det forskelligt.
HOVEDSCENEN
På UFM i 2024 relancerede vi vores store scene, Hovedscenen, og satte fokus på temaet Forbindelser.
EN DEMOKRATIFESTIVAL