top of page

EN DEMOKRATIFESTIVAL

PÅ OTTENDE ÅR

IMG-20210908-WA0078.jpg

Læs mere

Siden 2016 har Ungdommens Folkemøde været en demokratisk vitaminindsprøjtning til den danske ungdom. Ambitionen er at være bindeleddet mellem unge og beslutningstagere. Gennem workshops, sceneindslag og dialog ønsker Ungdommens Folkemøde at styrke unges demokratiske selvtillid. 

Hver år samler Ungdommens Folkemøde op mod 30.000 unge deltager til en to-dage i demokratiets tegn. Vi startede tilbage i Søndermarken, og rykkede i 2018 til Valbyparken. 

På Ungdommens Folkemøde kan du opleve en væld af forskellige organisationer, civilsamfundsaktører, ungdomsorganisationer mm., når de indtager de forskellige tematelte omkring pladsen. 

Ungdommens Folkemøde sætter igen teltpløkkerne i Valbyparken, når vi åbner d. 4. - 5. september 2024, og nedenfor kan du læse om alle de aktiviter, som udgør Ungdommens Folkemøde. Det er helt gratis at deltage, og du møder blot op i Valbyparken for at være med. 

NAVLEN

Navlen er centrum for festivalen. Det er der, hvor festivalens tyngdekraft trækker deltagerne hen. Dette er Ungdommens Folkemødes eget område, hvor indhold og aktiviteter primært er kurateret af sekretariatet og frivillige.

Her finder du Ungdommens Folkemødes infobod, der både kan fortælle dig, i hvilken retning toiletterne ligger og facilitere en opgave, der fører deltagerne på nye stier igennem pladsen. Derudover vil området være spækket med pop-up arrangementer, kunstinstallationer og platforme at udtrykke sig på mv.

Eksempelvis kan vi have besøg af Grundloven fra 1839, som vi havde det i 2019, for at diskutere dens aktualitet og betydning, samt hvordan unge ønsker den ændret.

DYBET

Dybet er en scene, der ligger lidt væk fra selve festivalpladsen. Her er der fokus på det tabubelagte, det intime og emner, der har godt af at blive talt om i et trygt forum. Her er et rum, der behandler bagsiden af det at være ung, hvor unge kan gå i dybden med det, som gør ondt.

ØLKASSEN

 

Ølkassen er Ungdommens Folkemødes talerscene – herfra inviteres alle op til at holde brandtaler, om du går i 1.g på Niels Brock eller er landets Statsminister. Gennem tiden har partiledere, ministre og aktivister talt på Ølkassen.

TEMATELTE

Temateltene er den største omvæltning på årets UFM. I stedet for de lange, firkantet og hvide telte vi er vant til, bliver pladsen i år prydet af telte, der er runde og ovale. I hvert tematelt er mellem 3-7 organisationer til stede med én delt scene.

Frem for at deltagerne skal rundt og besøge 85 organisationer i hvert sit telt, og kun kan forpligte sig kort til hver, vil de nu kunne gå i dybden med et tema og få organisationernes forskellige bud på det.

Organisationerne sammensættes ud fra temaer med fokus på spredning i brancher, målgruppe og størrelse. Vi tror på, at det skaber bedre grobund for dialog og sund debat, når organisationerne skal samarbejde om udviklingen af indhold til både det fælles loungeområde og til sceneindslag og ikke blot fremføre egne perspektiver.

Derigennem vil unge såvel som organisationer møde forskellige verdenssyn i dialogen med andre, der er nysgerrige eller interesserede i samme tema, men tilgår det forskelligt.

WORKSHOP

 

Workshopformatet er et vigtigt element på Ungdommens Folkemøde. Her har man muligheden for at arbejde med og afprøve forskellige relevante samfundsudfordringer og arbejdsmetoder.

Workshoppen fungerer som et lærerigt arbejdsværksted mellem unge og organisationer, hvor begge demokratisk kan søge at løse morgendagens udfordringer.

Workshops på Ungdommens Folkemøde kræver forhåndstilmeldinger. Det gør de, da organisationerne skal levere undervisningsmateriale, der fungerer som indspark til selve arbejdsværkstedet.

bottom of page