top of page

UNDERVISNINGS

-MATERIALE

Ungdommens Folkemøde skal med helt ud i klasseværelserne. Derfor har vi og organisationerne udarbejdet en række undervisningsforløb. Der er både forløb, hvor størstedelen af arbejdet ligger på selve festivalen og forløb, der kræver, at man afsætter et eller flere moduler i undervisningen i forbindelse med Ungdommens Folkemøde. 

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller idéer, kan du skrive til vores undervisningsansvarlige, Hella, på hella@ungdomsbureauet.dk.

Ungdommens Folkemødes undervisningsmateriale 2024

Projektforløb UFM'24

Ungdomsbureauet

Alle fag

Kort temaforløb: Menneske-rettigheder

Ungdomsbureauet

Dyk ned i temaet under UFM med et skræddersyet program, tankestof og fyld til pausen.


Metodeforløb UFM'24

Ungdomsbureauet

Alle fag

Kort Temaforløb: Ungdom, Fællesskab og Trivsel

Ungdomsbureauet

Dyk ned i temaet under UFM med et skræddersyet program, tankestof og fyld til pausen. 

Kort Temaforløb: Forbrug og Bæredygtighed

Ungdomsbureauet

Dyk ned i temaet under UFM med et skræddersyet program, tankestof og fyld til pausen

Kort Temaforløb: Demokrati og Engagement

Ungdomsbureauet

Dyk ned i temaet under UFM med et skræddersyet program, tankestof og fyld til pausen.

Organisationernes undervisningsmateriale 2024

Mikrohandlingernes magt 

headspace

Hvor meget betyder de små ting egentlig i hverdagen? headspace sætter fokus på, hvad der gør os glade, hvad der giver os energi, og hvordan vi med små handlinger kan være med til at løfte den fælles trivsel. For trivsel er afhængig af fællesskabet, og vi vil med denne time sætte luppen under, hvordan man kan gøre noget, der er godt for en selv, som også er godt for andre.

Niveau: 7-8-9. klasse samt 1.g

UNGE OG ALKOHOL

Kræftens Bekæmpelse 

Dette materiale er tiltænkt et forløb i samfundsfag A-niveau, i 2g, men kan med lidt tilpasning og supplering også bruges til A-niveau i 3g. Forløbet er et kvalitativt metodeforløb, med udgangspunkt i emnet: ”Identitetsskabelse i det senmoderne samfund”. Der er ligeledes et særskilt undervisningsforløb til samfundsfag C-niveau med samme emne. Formålet med forløbet er at gennemgå en række sociologiske begreber og teori med materiale og bilag, der relaterer sig til unges alkoholkultur i Danmark.

Niveau: Samfundsfag A,B og C.

U.S. Election 2024

Den Amerikanske Ambasade

Hvis du er nysgerrig på processer og strategier bag det amerikanske valg 2024 skal du kigge med her. I denne præsentation kan du blive klogere på hvordan det amerikanske demokrati fungerer, og hvad der kræves for at blive valgt som præsident i verdens mest magtfulde nation. Præsentationen er et kig ind i maskinrummet på alt fra primærvalg og kampagnestrategier til valgkollegiet (electoral college), valgdagsprocedurer og vælgersammensætning.  

Gør dig klar til at opdage de mange facetter, der former et amerikansk præsidentvalg, og få en dybere forståelse af de dynamikker, der er på spil i denne fascinerende proces. Velkommen til! 

 
Niveau: 1. - 3.g

Psykiske sygdomme og helbred hos unge

Psykiatrifonden

Dette undervisningsforløb har til formål at oplyse elever om psykisk sundhed, aflive myter og forstå, hvordan stigma og misinformation kan påvirke folks tilgang til psykisk sygdom – Og ikke mindst, hvor de unge kan søge om hjælp og rådgivning, hvis de får psykisk sygdom ind på livet. Brug materialet i et modul for at fremme elevernes viden og forståelse af emnet. Derudover vil der også fremgå en kreativ opgave til sidst, hvor de unge selv skal forme en kampagne for at aftabuisere psykisk sygdom.

Niveau: Passer alle niveauer - handler om psykisk sygdomme og helbred hos unge

Prøv kræfter af med etik og socialpædagogik

Socialpædagogernes Landsforbund

Etisk bevidsthed er helt central for socialpædagogikken. Men hvad vil det sige at handle etisk og at gøre sig etiske overvejelser? Og hvordan ville du selv agere, hvis du stod i etisk dilemma?

 

Med dette undervisningsforløb får du mulighed for at prøve kræfter med etik og socialpædagogik. Du skal bl.a. lytte til en podcast om etik, tage fat på etiske dilemmaer og sætte gang i den etiske refleksion sammen med andre.
 

Rollespil: EU & Ungeemner

Europabevægelsen

Prøv Europabevægelsens 3 rollespil, som sætter fokus på EU og 3 forskellige temaer, som alle er udvalgt på baggrund af unges ønsker og præferencer - 'Klima', 'Menneskerettigheder' og 'Køn, Identitet og seksualitet'

I Europabevægelsen laver vi både EU-undervisning og arrangementer med det klare formål at sætte EU på dagsordenen og at oplyse om og engagere danskerne i EU.


I alt vores undervisning har vi fokus på dialog, interaktivitet og at møde eleverne i øjenhøjde. Vi ønsker at skabe et godt læreringsrum hvor eleverne får en god, relaterbar og lærerig oplevelse med EU.

Niveau: Folkeskoleelever, erhvervsskolelever og gymnasieelever

Faglig bro fra gymnasier til professions-uddannelser

Københavns Professionshøjskole

Afprøv vores helt nye undervisningsforløb, der gennem konkrete indblik i de fagprofessionelles arbejde gør abstrakte begreber som velfærd, trivsel og sundhed konkrete og motiverende for gymnasieelever. 

 Alle forløb er udviklet sammen med gymnasielærere og testet i klasselokalet.  

 Der er forløb til fagene: Dansk, samfundsfag, historie, psykologi, biologi og kemi. 

Niveau: Gymnasium

Kom godt fra start. Har du tænkt over arbejdsmiljø?

Ung med Job 

Formålet med undervisningen er at gøre unge bekendt med arbejdsmiljøbegrebet samt skærpe deres arbejdsmiljøbevidsthed. Materialet er udformet, så det er relevant og tager udgangspunkt i den virkelighed, de unge kan opleve, når de får et fritidsjob. Download materialet nu, og kom i gang med det samme. Det er lige til at gå til. 

Du kan hente hent undervisningsmaterialer og lærervejledninger til undervisning i arbejdsmarked og arbejdsmiljø i grundskoler, gymnasier og erhvervsskoler. 

Niveau: Grundskoler, gymnasier og erhvervsskoler

Ateisme som livssyn 

Ateistisk Selskab

Undervisningsmateriale til at beskæftige sig med det største livssyn i Danmark: Ateismen

Grænser nu og i fremtiden

Grænseforeningen 

Undervisningsforløb er knyttet sammen med "Samtalekort om grænser". Kortene består af et citat og et spørgsmål, som lægger op til en dialog om grænsens betydning, hvad den gør ved os, og hvordan den har indflydelse på andre sider af samfundslivet, især for dem, som lever i grænselandet. Omdrejningspunktet er især den grænsekontrol, der har fundet sted ved den dansk-tysk grænse siden 2016.  

Samtalekortene findes digitalt på sitet. De kan desuden rekvireres hos Grænseforeningen, gv@graenseforeningen.dk 



Niveau: Samfundsfag C-A og Historie

Prøv Matematikspillet! 

Matematikcenter

Der skal købes ind til burgere, i skal ud at shoppe med vennerne, du skal slå dine forældre og søskende hjem i ludo, du skal en tur på stranden - men hvad har det egentligt at gøre med matematik?


Der er matematik i alt! Matematik-ludo er et spil, der viser, at vi er omringede af matematik i vores hverdag. Spil med, og opdag selv, hvor matematikken gemmer sig.
 

På vejen rundt på spillepladen, vil I blive ført igennem eksempler på matematik derhjemme, derude, i skolen og i fritiden.

I kan også få endnu mere inspiration, ved at gå ind på webmatematik.dk, og klikke ind på fanen #MatematikIAlt.

Mindre CO2-udledning ved brug af kollektiv transport

Movia

Hos Movia kan eleverne høre om forskellen i CO2-udledning mellem elbusser, elbiler og fossilbiler. Vi viser, hvordan brugen af kollektiv transport kan reducere klimaaftrykket og gøre en reel forskel for miljøet. 

 Eleverne vil også opleve, hvordan rejsevaner kan afhjælpe trængsel i byerne. De vil opdage, hvor meget plads vi kan spare ved at bruge busser i stedet for biler, og hvordan dette kan gøre vores bymiljøer mere behagelige at færdes i.  

 Forløbet afsluttes med en sjov og digital quiz, der tester deres viden.

Niveau: 9. klasse // 1G

Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus

Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus Undervisningsmateriale

Formålet med undervisningen er at gøre unge bekendt med arbejdsmiljøbegrebet samt skærpe deres arbejdsmiljøbevidsthed. Materialet er udformet, så det er relevant og tager udgangspunkt i den virkelighed, de unge kan opleve, når de får et fritidsjob. Download materialet nu, og kom i gang med det samme. Det er lige til at gå til. 

Du kan hente hent undervisningsmaterialer og lærervejledninger til undervisning i arbejdsmarked og arbejdsmiljø i grundskoler, gymnasier og erhvervsskoler. 

Niveau: Grundskoler, gymnasier og erhvervsskoler

Undervisningsmateriale om unge muldyr

Politi

På Ungdommens Folkemøde sætter politiet i år fokus på forebyggelse af hvidvask blandt unge. Undervisningsmaterialet skal understøtte  dialoger med  unge om hvidvask af penge og rollen som muldyr. Målet er at forebygge, at de unge – enten vidende eller uvidende – ender som muldyr for kriminelle. 

  

Undervisningsmaterialet samt mini dokumentar er udviklet af Det Kriminalpræventive Råd. Det vejledende hæfte til fagfolk, der arbejder med børn og unge, er udarbejdet af Nationalt Center for IT-Kriminalitet, som er en del af National Enhed for Særlig Kriminalitet. 

Niveau: Udskoling

Verdensmål - før, nu og i FREMTIDEN

YOUNG

Verdensmål - før, nu og i FREMTIDEN er en grundlæggende indføring til Verdensmålene, som alle elever kan dykke ned i. Opgaverne er baseret på gruppearbejde, og varer mellem en til to timer afhængigt af niveau.  

  

Her skal eleverne selv gå på opdagelse i de nuværende 17 Verdensmål, men også stifte bekendtskab med det tidligere målsæt, Millennium Development Goals, som FN lancerede i 2000, og som kørte til 2015. Til sidst skal eleverne give deres egne bud på, hvordan fremtidens Verdensmål kan se.  

  

Opgaven fungerer bedst, hvis eleverne får printet den sidste side i pdf'en og udleveret papir, seks og lim, så de selv kan udfylde fremtidens Verdensmål. 



Niveau: 1.g og 2.g

GRÆNSER OG SAMTYKKE

Sex og Samfund

Sex, flirt og lyst er for de fleste unge noget dejligt. Samtidig giver mange unge udtryk for, at de kan komme i tvivl om egne og andres signaler og grænser, og at de har svært ved at tale med andre om sex, flirt, scoringer og især de oplevelser, som ligger i en gråzone eller er grænseoverskridende. For hvordan siger man egentlig ja eller nej? Hvordan viser man sin interesse eller giver en omsorgsfuld afvisning? Og hvad hvis man snarere vil sige ”måske” – eller nej til sex – men ja til at kysse og sove sammen?

 

Dette tema indeholder øvelser om personlige grænser og samtykke, der har til formål at styrke eleverne i at mærke egne og andres grænser og respektere dem. Fælles for øvelserne om grænser og samtykke er, at de ikke alene omhandler grænsesætning, men også at det kan være positivt at udfordre sine personlige grænser. Temaet lægger op til refleksioner over, hvad man kan gøre, hvis man har overtrådt egne eller andres grænser eller set andre få overskredet deres grænser.


Niveau: STX, HF, HHX, HTX

bottom of page