Gradiering logo.png
UFM Logo ORANGE.png

DEMOKRATIFESTIVAL

PÅ SJETTE ÅR

Læs mere

SAMME FESTIVAL - NYE FORMATER

Over sommeren 2020 satte vi i teamet bag Ungdommens Folkemøde os i vores tårn på Nørrebro, og gentænkte formaterne for Ungdommens Folkemøde. Vi forsøgte at lægge alle antagelser fra os og skrabe alt det, vi kender fra UFM væk – for så at bygge hele festivalen op på ny; Hvad skal verdens største demokratifestival for unge bidrage til? Hvilke helt essentielle elementer skal vi have med? Hvordan kan vi skabe mest muligt ungdomsmagt? Disse overvejelser har ført til et nyt koncept for UFM, der er drevet frem af vores værdier, prioriteter og de solide erfaringer, vi har bygget op over de sidste 4 festivaler. Vi har zoomet ind på oplevelsesdesignet, truffet hårde beslutninger og fået nye lysende ideer. Vi har taget store skridt i retning af at skabe en mere levende festival.

NAVLEN

Navlen er centrum for festivalen. Det er der, hvor festivalens tyngdekraft trækker deltagerne hen. Dette er Ungdommens Folkemødes eget område, hvor indhold og aktiviteter primært er kurateret af sekretariatet og frivillige.

Her finder du Ungdommens Folkemødes infobod, der både kan fortælle dig, i hvilken retning toiletterne ligger og facilitere en opgave, der fører deltagerne på nye stier igennem pladsen. Derudover vil området være spækket med pop-up arrangementer, kunstinstallationer og platforme at ud- trykke sig på mv.

Eksempelvis kan vi have besøg af Grundloven fra 1839, som vi havde det i 2019, for at diskutere dens aktualitet og betydning, samt hvordan unge ønsker den ændret.

 

Derudover samarbejder vi med højskoler, som producerer en festivalavis, som man kan læse her.

ØLKASSEN

 

Ølkassen er Ungdommens Folkemødes talerscene – herfra inviteres alle op til at holde brandtaler, om du går i 1.g på Niels Brock eller er landets Statsminister. Gennem tiden har partiledere, ministre og aktivister talt på Ølkassen, og der har været over 150 indslag på scenen siden 2018.

 

Vi vil nu ophæve Ølkassen og gøre den til vores hovedscene, som placeres i navlen.

TEMATELTE

Temateltene er den største omvæltning på årets UFM. I stedet for de lange, firkantet og hvide telte vi er vant til, bliver pladsen i år prydet af telte, der er runde og ovale. I hvert tematelt er mellem 3-7 organisationer til stede med én delt scene.

Frem for at deltagerne skal rundt og besøge 85 organisationer i hvert sit telt, og kun kan forpligte sig kort til hver, vil de nu kunne gå i dybden med et tema og få organisationernes forskellige bud på det.

Organisationerne sammensættes ud fra temaer med fokus på spredning i brancher, målgruppe og størrelse. Vi tror på, at det skaber bedre grobund for dialog og sund debat, når organisationerne skal samarbejde om udviklingen af indhold til både det fælles loungeområde og til sceneindslag og ikke blot fremføre egne perspektiver.

Derigennem vil unge såvel som organisationer møde forskellige verdenssyn i dialogen med andre, der er nysgerrige eller interesserede i samme tema, men tilgår det forskelligt.

WORKSHOP

 

Workshopformatet er et vigtigt element på Ungdommens Folkemøde. Hver organisation mødes med en klasse til en workshop á én times varighed. Her har man muligheden for at arbejde med og afprøve forskellige relevante samfundsudfordringer og arbejdsmetoder.

Workshoppen fungerer som et lærerigt arbejdsværksted mellem unge og organisationer, hvor begge demokratisk kan søge at løse morgendagens udfordringer.

Workshops på Ungdommens Folkemøde kræver forhåndstilmeldinger. Det gør de, da organisationerne skal levere undervisningsmateriale, der fungerer som indspark til selve arbejdsværkstedet.

HEMMELIGHEDEN

Hemmeligheden er et område, der ligger gemt væk fra selve festivalpladsen. Her er der fokus på det tabubelagte, det intime og emner, der har godt af at blive talt om i et trygt forum. Her er et rum, der behandler bagsiden af det at være ung, hvor unge kan gå i dybden med det, som gør ondt.

ALLEEN

 

Alléen, der fører fra indgangen af Valbyparken og ned til festivalen, består af 88 poppeltræer, 17 temahaver, og ca. 1.000 skridt og tager omkring et kvarter at gå. Her vækkes nysgerrigheden og engagementet, så stemningen er sat, og deltagerne har fået et snus af festivalen, inden de betræder festivalpladsen. Alléen vil være startskuddet til vores videns opsamling, da alle deltagerne vil gå gennem alléen både, når de kommer og går igen. Her vil der være digitale dataindsamlinger, der giver os kvantificerbare data via spørgsmål, som de 15-20.000 unge kan besvare undervejs. Dette vil også inkludere mulighed for at få indflydelse på arrangementer på festivalen via stemmeafgivelserne eksempelvis bestemme, hvilket emne Statsministeren skal tale om.

HISTORIEN OM UNGDOMMENS FOLKEMØDE

Siden 2016 har Ungdommens Folkemøde været en demokratisk vitaminindsprøjtning til den danske ungdom. Ambitionen er at være bindeleddet mellem unge og beslutningstagere. Gennem workshops, sceneindslag og dialog ønsker Ungdommens Folkemøde at styrke unges demokratiske selvtillid.

 

Ungdommens Folkemøde startede i Søndermarken, og rykkede i 2018 til Valbyparken. Med forventningsglæde arbejdede vi i retning af femårs-jubilæet i 2020, men  grundet Covid-19 sadlede Ungdommens Folkemøde om, for i stedet at arbejde i en retning af en løsning med otte pop-up festivaler i det danske land. Vi satte Ungdommens Folkemøde på Hjul. Det blev igen forhindret pga. ændringer i coronaanbefalingerne, og vi endte derfor med at afholde UFM'20 i et online format. 

Ungdommens Folkemøde sætter igen teltpløkkerne i Valbyparken i 2021 - nærmere bestemt d. 8.-9. september. På denne side kan du gå på opdagelse i vores tidligere sceneindslag, frivillige og stadeholdere fra Valbyparken 2019 og følge med, når vi opdaterer programmet for årets festival. 

Vil du høre mere om UFM i Valbyparken 2021, skriv til: alberte@ungdomsbureauet.dk

_DSC1336_edited.jpg
Nyrup%20cropped_edited.jpg
2%20-%20Ungdommens%20Folkem%E2%94%9C%C2%
_DSC9450_edited.jpg