top of page

EUROPE VISION

Telt ikon.png

Her finder du overblikket over temateltets organisationer og deres programmer. Du kan læse om sceneindslag og teltaktiviteter for både onsdag og torsdag.

 

Alle indslag og aktiviteter er åbne for alle og kræver ingen tilmelding.

EUD_og_eubev_7c023ff3ea.png
Logo_EP_og_EC_aa45b75a62.png
0y9m_Zipp_a3111012a4.png
GF_Logo_JPG_2020_d68e4c3861.jpg

ONSDAG 6/9

noun-stage-2931683.png

SCENEINDSLAG

Onsdag 06/09

11.00-11.45

Europe Vision

noun-stage-2931683.png

Efter endnu en sommer med klimakatastrofer – gør EU nok?

Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet 

Efter denne sommer er truslen fra klimaforandringer kun blevet tydeligere. Verden oplevede den varmeste sommer nogensinde målt. Tørke, hedebølger og skovbrande. Klimakrisen er vores tids største udfordring. Gretha Thunberg sagde i 2019 at de voksne hele tiden siger: ’We owe it to the young people to give them hope’. But I don’t want your hope. I don’t want you to be hopeful. I want you to panic. I want you to feel the fear I feel every day. And then I want you to act. I want you to act as you would in a crisis. I want you to act as if the house is on fire. Because it is. Men hvordan handler vi så for at vende krisen? Kom og deltag når Anna Lin går i debat med Elise Sydendal, aktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse og medlem af Ungeklimarådet, Zoe Elkjær Nicot, stifter af European Debate Initiative og Stefan Welin, vicekontorchef på Europa Kommissionens Repræsentation.

Onsdag 06/09

13.00-13.45

Europe Vision

noun-stage-2931683.png

Festival: på grænsen mellem hverdan og fest

Grænseforeningen

Bachelorette-stjerne og musiker Markus Brandt og tv-vært og sanger Axel Bøie Boisen snakker og synger om, hvor sexet det egentlig er at synge om klimaflygtninge, madspild og samfundssind. 1 million danskere tager hvert år på festival og bor i teltlejre i en uge med bevidstheden om, at de snart skal hjem igen. 1 milliard vil være på flugt fra klimaforandringerne i 2050 og bo i teltlejre med bevidstheden om, at de snart skal videre. Hvad kan vi lære af festivalernes midlertidige fællesskab og af verdens konstante klimaforandringer? Mellem efterladte telte, pavilloner, stole og luftmadrasser gik Markus og Axel på årets Roskilde festival og diskuterede, hvor meget bæredygtighed vi kan forvente af musikken. Sammen med Grænseforeningen samlede de telte ind til næsten fire millioner flygtninge og internt fordrevne, der har søgt ly på grænsen mellem Sudan og Sydsudan. Kom og syng med på Imagine, Barbie Girl, Dub-I-Dub og hør Markus’ egne sange Tættere På og I Skyerne.

Onsdag 06/09

14.00-14.45

Europe Vision

noun-stage-2931683.png

EU Fight Night: Flygtninge

Den Danske Europabevægelse

Vær med i debatten! I 2024 har vi endnu engang valg til Europa-Parlamentet, hvor vi har mulighed for at udøve vores demokratiske ret og stemme om, hvem der skal repræsentere os i Bruxelles. For blot tre måneder siden, den 8. juni 2023, blev EU-landene til enighed omkring en ændring af EU’s migrationspolitik, der skal medvirke til at styrke de lande, der hyppigst modtager asylansøger bl.a. ved en ny metode til omfordeling af asylansøgere. Dette kan Danmark desværre ikke være en del af pga. vores retsforbehold. Det vil sige, at Danmark ikke kan deltage i den nye aftale omkring asyl og migration, men er dette en god eller dårlig ting? Migration og asyl bliver med garanti et stort diskussionsemne i optakten til det kommende Europa-Parlamentsvalg, og derfor har Europæisk Ungdom Danmark og Grænseforeningen Ungdom inviteret en række aktuelle ungdomspolitiske kandidater til en debat bl.a. dette.

noun-puzzle-5929716.png

AKTIVITETER

Onsdag 06/09

09:00-15:00

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Grænsekontrol - to be or not to be

Grænseforeningen

Er du for eller imod permanent grænsekontrol. Kom forbi og afgiv din stemme. Samtidig har du mulighed for at få en snak med unge som bor tæt ved den dansk-tyske grænse.

Onsdag 06/09

09:00-15:00

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Bliv skarp på EU’s klimaindsats og EP-valg

Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet

VR-briller: Tag med til år 2050. Efter en kaskade af økologiske kriser mangler vores verden bestøvende insekter og sunde økosystemer. Midt i det dystopiske landskab ligger et overdådigt grønt fyrtårn af håb: Pollinator Park, som er et sikkert tilflugtssted for bier. Oplev parken og få indsigt i, hvor vigtige bestøvere er for vores liv. •Lykkehjul: Drej vores lykkehjul og quiz dig til viden om EU’s klimamål, og hvad det kommende valg til Europa-Parlamentet i 2024 betyder for dig. •Photo booth: Hvad er dine ønsker og håb for fremtiden? Formanden for Europa-Kommissionen holder den 13. september sin årlige tale til Europa-Parlamentet, hvor hun beskriver sine visioner. Send dine til EU med vores photo booth. #SOTEU •EU's Grønne Quiz: Hvor meget ved du om EU's klimaindsats og vores forbrug? Ved du, at internettet udleder lige så meget C02 som flytrafikken, og hvor meget råmateriale vi årligt bruger på at lave nyt tøj? Prøv vores quiz, og du vil blive klogere på dette og meget mere.

Onsdag 06/09

10:15-11:00

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Demokrati Fitness X Silent disco

Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet

Demokratifitness er et træningskoncept, der udfordrer den traditionelle opfattelse af, hvad demokrati er. Demokratiet er noget, vi skal træne – og det må godt både være sjovt, udfordrende og meningsfuldt imens. I denne træning vil vi have fokus på nysgerrighed og EU's klimapolitik. I et demokrati har vi brug for at lære af hinanden. Du skal kunne sænke dine parader og stikke snuden i sporet.

Onsdag 06/09

12:00-14:00

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Lær at upcycle tøj med @mariamollerdk

Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet

Er der gået hul i din yndlingssweater, eller har du spildt ketchup på dine bedste bukser? Hiv dem op ad skraldespanden og tag dem med til workshoppen, hvor du lærer at brodere eller tegne små motiver. Broderi og tekstiltuscher er nemlig en god måde at dække pletter eller små huller på, og derved kan du forlænge levetiden på tøj og tasker. Derudover er det også en god måde at personliggøre tøj, man allerede har eller finder i genbrugen. Det er ikke kun et hyggeligt initiativ, det er også en nødvendighed, for hvert år smider hver af os europæere 11 kilo tøj ud! Det kan vores klode ikke holde til, så derfor mener Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet, at vi skal genbruge langt mere af vores tøj og tekstiler. De forhandler derfor lige nu om ny lovgivning på området. Kom og lær det praktiske og få ny viden om EU’s tekstilstrategi. NB! Det er ikke nødvendigt at medbringe tøj, vi har tekstiler, du kan bruge. Du kan komme og gå, som det passer.

Onsdag 06/09

09:00-15:00

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

'Stars of Europe'

Den Danske Europabevægelse

’Stars of Europe’ - spillet om EU og meget mere. Det europæiske flag består af en cirkel med 12 guldstjerner på en blå baggrund. Stjernerne symboliserer, at Europa er en enhed samt solidaritet og harmoni blandt Europas befolkninger. I ’Stars of Europe’ handler det om at indsamle alle 12 stjerne til EU-flaget ved at svare rigtigt på EU-relateret spørgsmål. Et klassisk quiz-spil, som giver dig og dine venner muligheden for i fællesskab at blive klogere på EU, medlemslandene, europæiske seværdigheder samt geografi og meget mere. Finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.

Onsdag 06/09

09:30-10:15

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Demokrati Fitness X Silent disco

Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet

Demokratifitness er et træningskoncept, der udfordrer den traditionelle opfattelse af, hvad demokrati er. Demokratiet er noget, vi skal træne – og det må godt både være sjovt, udfordrende og meningsfuldt imens. I denne træning vil vi have fokus på uenighed og EU's klimapolitik. I et demokrati er vi ofte uenige. Du skal kunne blive i uenigheden, fordi den gør os klogere på hinanden.

Onsdag 06/09

12:30-12:45

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Quiz over grænsen

Grænseforeningen

Kan du kommer over grænsen? Kom og deltag i vores quiz om grænselandet før og nu og se hvor mange gange du kan komme over grænsen.

Onsdag 06/09

13:30-14:15

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Demokrati Fitness X Silent disco

Europa-kommissionen og Europa-Parlamentet

Demokratifitness er et træningskoncept, der udfordrer den traditionelle opfattelse af, hvad demokrati er. Demokratiet er noget, vi skal træne – og det må godt både være sjovt, udfordrende og meningsfuldt imens. I denne træning vil vi have fokus på holdning og EU's klimapolitik. I et demokrati ændrer vi vores holdninger. Du skal kunne sige din mening højt og lytte til andres, så du ved, hvordan de formes.

Onsdag 06/09

09:00-15:00

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Rundt om EU med Kahoot!

Den Danske Europabevægelse

Den Europæiske Union fremhæves ofte som et unikt politisk og økonomisk samarbejde. Men hvordan startede hele dette europæiske projekt? Hvordan forholder unionen sig til de truende klimaforandringer? Og kan det virkelig passe, at EU har vedtaget en regel om, at hunde skal have et gyldigt pas for at kunne rejse mellem to EU-medlemslande? Alt dette kan du få svar på, når Europabevægelsen tager dig med rundt om EU på en sjov og interaktiv måde gennem Kahoot. Så kom og quiz med dine venner og test din viden om EU. Finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.

Onsdag 06/09

11:30-11:45

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Grænselimbo - har du husket dit pas?

Grænseforeningen

Når du kommer forbi Grænseforeningen Ungdom og Europæisk Ungdom vil vi minde dig om en tid uden fri bevægelighed og åbne grænser og spørge dig efter det. Har du glemt dig pas? Så må du bevise over for os at du kan nå at komme under bommen i ægte limbo stil! Vi står klar med skarpe frivillige, som gerne svarer på dine spørgsmål angående grænsekontrol. Synes du det er vigtigt, rigtig eller synes du det er spild af penge? Vi glæder os til at se jer:)

Onsdag 06/09

12:30-13:15

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Demokrati Fitness X Silent disco

Europa-kommissionen og Europa-Parlamentet

Demokratifitness er et træningskoncept, der udfordrer den traditionelle opfattelse af, hvad demokrati er. Demokratiet er noget, vi skal træne – og det må godt både være sjovt, udfordrende og meningsfuldt imens. I denne træning vil vi have fokus på aktiv lytning og EU's klimapolitik. I et demokrati skal alle vores stemmer høres. Du skal kunne lytte fordomsfrit og lære af andre.

Onsdag 06/09

13:45-14:15

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Grænselimbo - har du husket dit pas?

Grænseforeningen

Når du kommer forbi Grænseforeningen Ungdom og Europæisk Ungdom vil vi minde dig om en tid uden fri bevægelighed og åbne grænser og spørge dig efter det. Har du glemt dig pas? Så må du bevise over for os at du kan nå at komme under bommen i ægte limbo stil! Vi står klar med skarpe frivillige, som gerne svarer på dine spørgsmål angående grænsekontrol. Synes du det er vigtigt, rigtig eller synes du det er spild af penge? Vi glæder os til at se jer:)

TORSDAG 7/9

noun-stage-2931683.png

SCENEINDSLAG

Torsdag 07/09

11.00-11.45

Europe Vision

noun-stage-2931683.png

Vi elsker mode - kan EU gøre den grøn?

Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet

Du har hørt det før; modeindustrien skal have en makeover, for vi producerer og køber alt for meget tøj, alt for mange sko og tasker til stor skade for vores miljø og klima. Vi ved det, men det har ikke ændret vores forbrug - tværtimod. I EU tegner forbruget af tekstiler, hvoraf de fleste er importeret, sig nu for den fjerdestørste negative indvirkning på miljøet og klimaforandringerne. Og oven i det, så kasseres cirka 5,8 mio. tons tekstiler hvert år i EU. Det er 11 kg pr. person. Vores klode kan ikke holde til det, og derfor lancerede Europa-Kommissionen i 2021 sin strategi for bæredygtige tekstiler. En strategi, som Europa-Parlamentet støtter op om. Hvad går den ud på, kan EU-lovgivningen få os til at producere mindre, mere bæredygtigt, og bør vi gøre mere? Kom og deltag i debatten, når Anna Lin går i debat med tekstilekspert Lars Mortensen fra Det Europæiske Miljøagentur, Sofie Winge Petersen fra regeringens Ungeklimaråd og en tøjproducent.

Torsdag 07/09

13.00-13.45

Europe Vision

noun-stage-2931683.png

Unges adgang til demokrati og rettigheder i Danmark

Den Danske Europabevægelse

I Danmark klapper vi som regel os selv på skulderen for vores demokrati. Men det er både farligt og naivt at hvile på de demokratiske laurbær. Vi ser pt. en ung generation, der er kommer til at arve nogle historisk store udfordringer fra deres forældres generation: Klimakrise, demokratisk mistillid, etc. Samtidig er der tale om en meget mindre generation, der demografisk fylder lidt i forhold til deres forældre, og derfor demokratisk har en mindre stemme. I samarbejde med Globalt Fokus og Nyt Europa sætter vi spørgsmålstegn ved, hvordan det står til med ungdommens adgang til rettigheder her i Danmark, og hvordan vi kan styrke ungdommens position i vores demokrati. I debatten deltager: Jakob Wind, formand for Europæisk Ungdom Lise Coermann Nygaard, verdensmålsambassadør ungdomsdelegat til FN og en del af alliancen bag 16 års stemmeret til EP valg m.fl. Moderator: Lucas Honore, bestyrelsesmedlem, Nyt Europa

noun-puzzle-5929716.png

AKTIVITETER

Torsdag 07/09

09:00-15:00

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Grænsekontrol - to be or not to be

Grænseforeningen

Er du for eller imod permanent grænsekontrol. Kom forbi og afgiv din stemme. Samtidig har du mulighed for at få en snak med unge som bor tæt ved den dansk-tyske grænse.

Torsdag 07/09

09:00-15:00

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Bliv skarp på EU’s klimaindsats og EP-valg 

Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet

•VR-briller: Tag med til år 2050. Efter en kaskade af økologiske kriser mangler vores verden bestøvende insekter og sunde økosystemer. Midt i det dystopiske landskab ligger et overdådigt grønt fyrtårn af håb: Pollinator Park, som er et sikkert tilflugtssted for bier. Oplev parken og få indsigt i, hvor vigtige bestøvere er for vores liv. •Lykkehjul: Drej vores lykkehjul og quiz dig til viden om EU’s klimamål, og hvad det kommende valg til Europa-Parlamentet i 2024 betyder for dig. •Photo booth: Hvad er dine ønsker og håb for fremtiden? Formanden for Europa-Kommissionen holder den 13. september sin årlige tale til Europa-Parlamentet, hvor hun beskriver sine visioner. Send dine til EU med vores photo booth. #SOTEU •EU's Grønne Quiz: Hvor meget ved du om EU's klimaindsats og vores forbrug? Ved du, at internettet udleder lige så meget C02 som flytrafikken, og hvor meget råmateriale vi årligt bruger på at lave nyt tøj? Prøv vores quiz, og du vil blive klogere på dette og meget mere.

Torsdag 07/09

10:15-11:00

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Demokrati Fitness X Silent disco

Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet

Demokratifitness er et træningskoncept, der udfordrer den traditionelle opfattelse af, hvad demokrati er. Demokratiet er noget, vi skal træne – og det må godt både være sjovt, udfordrende og meningsfuldt imens. I denne træning vil vi have fokus på nysgerrighed og EU's klimapolitik. I et demokrati har vi brug for at lære af hinanden. Du skal kunne sænke dine parader og stikke snuden i sporet.

Torsdag 07/09

12:30-12:45

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Quiz over grænsen

Grænseforeningen

Kan du kommer over grænsen? Kom og deltag i vores quiz om grænselandet før og nu og se hvor mange gange du kan komme over grænsen.

Torsdag 07/09

13:30-13:45

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Grænselimbo - har du husket dit pas?

Grænseforeningen

Når du kommer forbi Grænseforeningen Ungdom og Europæisk Ungdom vil vi minde dig om en tid uden fri bevægelighed og åbne grænser og spørge dig efter det. Har du glemt dig pas? Så må du bevise over for os at du kan nå at komme under bommen i ægte limbo stil! Vi står klar med skarpe frivillige til at svare på dine spørgsmål angående grænsekontrol. Synes du, det er vigtigt, rigtig eller synes du det er spild af penge? Vi glæder os til at se jer:)

Torsdag 07/09

09:00-15:00

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

'Stars of Europe'

Den Danske Europabevægelse

Stars of Europe’ - spillet om EU og meget mere. Det europæiske flag består af en cirkel med 12 guldstjerner på en blå baggrund. Stjernerne symboliserer, at Europa er en enhed samt solidaritet og harmoni blandt Europas befolkninger. I ’Stars of Europe’ handler det om at indsamle alle 12 stjerne til EU-flaget ved at svare rigtigt på EU-relateret spørgsmål. Et klassisk quiz-spil, som giver dig og dine venner muligheden for i fællesskab at blive klogere på EU, medlemslandene, europæiske seværdigheder samt geografi og meget mere. Finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.

Torsdag 07/09

09:30-10:15

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Demokrati Fitness X Silent disco

Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet

Demokratifitness er et træningskoncept, der udfordrer den traditionelle opfattelse af, hvad demokrati er. Demokratiet er noget, vi skal træne – og det må godt både være sjovt, udfordrende og meningsfuldt imens. I denne træning vil vi have fokus på uenighed og EU's klimapolitik. I et demokrati er vi ofte uenige. Du skal kunne blive i uenigheden, fordi den gør os klogere på hinanden.

Torsdag 07/09

10:30-10:45

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Quiz over grænsen

Grænseforeningen

Kan du kommer over grænsen? Kom og deltag i vores quiz om grænselandet før og nu og se hvor mange gange du kan komme over grænsen.

Torsdag 07/09

13:30-14:15

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Demokrati Fitness X Silent disco

Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet

Demokratifitness er et træningskoncept, der udfordrer den traditionelle opfattelse af, hvad demokrati er. Demokratiet er noget, vi skal træne – og det må godt både være sjovt, udfordrende og meningsfuldt imens. I denne træning vil vi have fokus på holdning og EU's klimapolitik. I et demokrati ændrer vi vores holdninger. Du skal kunne sige din mening højt og lytte til andres, så du ved, hvordan de formes.

Torsdag 07/09

09:00-15:00

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Rundt om EU med Kahoot!

Den Danske Europabevægelse

Den Europæiske Union fremhæves ofte som et unikt politisk og økonomisk samarbejde. Men hvordan startede hele dette europæiske projekt? Hvordan forholder unionen sig til de truende klimaforandringer? Og kan det virkelig passe, at EU har vedtaget en regel om, at hunde skal have et gyldigt pas for at kunne rejse mellem to EU-medlemslande? Alt dette kan du få svar på, når Europabevægelsen tager dig med rundt om EU på en sjov og interaktiv måde gennem Kahoot. Så kom og quiz med dine venner og test din viden om EU. Finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.

Torsdag 07/09

10:00-10:15

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Grænselimbo - har du husket dit pas?

Grænseforeningen

Når du kommer forbi Grænseforeningen Ungdom og Europæisk Ungdom vil vi minde dig om en tid uden fri bevægelighed og åbne grænser og spørge dig efter det. Har du glemt dig pas? Så må du bevise over for os at du kan nå at komme under bommen i ægte limbo stil! Vi står klar med skarpe frivillige til at svare på dine spørgsmål angående grænsekontrol. Synes du, det er vigtigt, rigtig eller synes du det er spild af penge? Vi glæder os til at se jer:)

Torsdag 07/09

12:30-13:15

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Demokrati Fitness X Silent disco

Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet

Demokratifitness er et træningskoncept, der udfordrer den traditionelle opfattelse af, hvad demokrati er. Demokratiet er noget, vi skal træne – og det må godt både være sjovt, udfordrende og meningsfuldt imens. I denne træning vil vi have fokus på aktiv lytning og EU's klimapolitik. I et demokrati skal alle vores stemmer høres. Du skal kunne lytte fordomsfrit og lære af andre.

Torsdag 07/09

12:00-14:00

noun-puzzle-5929716.png

Europe Vision

Lær at upcycle tøj med @mariamollerdk

Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet

Er der gået hul i din yndlingssweater, eller har du spildt ketchup på dine bedste bukser? Hiv dem op ad skraldespanden og tag dem med til workshoppen, hvor du lærer at brodere eller tegne små motiver. Broderi og tekstiltuscher er nemlig en god måde at dække pletter eller små huller på, og derved kan du forlænge levetiden på tøj og tasker. Derudover er det også en god måde at personliggøre tøj, man allerede har eller finder i genbrugen. Det er ikke kun et hyggeligt initiativ, det er også en nødvendighed, for hvert år smider hver af os europæere 11 kilo tøj ud! Det kan vores klode ikke holde til, så derfor mener Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet, at vi skal genbruge langt mere af vores tøj og tekstiler. De forhandler derfor lige nu om ny lovgivning på området. Kom og lær det praktiske og få ny viden om EU’s tekstilstrategi. NB! Det er ikke nødvendigt at medbringe tøj, vi har tekstiler, du kan bruge. Du kan komme og gå, som det passer.

bottom of page