top of page
Gradiering logo.png

Covid-19 på UFM

Senest opdateret d. 11. jun. 

Denne side opdateres løbende og er blevet til for at skabe klarhed og gennemsigtighed om, på hvilken måde UFM'21 afholdes i Valbyparken til september. Siden vil blive opdateret, i takt med at myndighederne kommer med nye udmeldinger, og når de gældende retningslinjer opdateres eller ændres. 

Ligesom alle andre festivaller og større events har vi på Ungdommens Folkemøde hele tiden fingeren på corona-pulsen mht. til den seneste genåbningsstrategi og stigning i smitte. Vi følger med i myndighedernes og regeringens anbefalinger og tilpasser løbende årets UFM herefter. Vi lægger os desuden op ad Dansk Live's anbefalinger og retningslinjer og er i løbende dialog med andre festivaller omkring håndteringen af coronavirus. 

 

Tingene begynder heldigvis at gå i den rigtige retning, og både den nyeste genåbningsaftale og UFMs løbende dialog med Københavns Polti har bragt gode nyheder med sig. 

Politis jurister har set på vores sag i denne uge, har de vurderet, at vi er et meningstilkendegivende arrangement. Dette betyder, at alle de gældende retningslinjer officielt tilsidesættes. Desuden har den nye genåbningsplan lagt op til, at ordningerne for større udendørs arrangementer (festivaler, markeder, messer mv.) ophæves per 1. september.

Kræver coronapas

Vi kræver, at man kan fremvise coronapas, før man kan komme ind på UFM. 

Antal deltagere

På trods af de gode nyheder holder vi for nu fast i loftet på 9.000 deltagere per dag. Dermed lægger vi os på den gode side af det gældende kvadratmeterkrav for messer, med 4m2 per person. Dog holder vi muligheden åben for flere tilmeldinger til august. 

Krav om forhåndstilmelding

Vi bliver desværre også nødt til at holde fast i at kræve forhåndstilmeldinger til årets festival, da vi til en hver tid skal kunne smitteopspore, hvis uheldet skulle være ude, og der bliver spredt virus på festivalpladsen. Dette vil medføre, at forbipasserende og andre tilfældige besøgende ikke kan deltage på årets festival.  
 

Intet krav om mundbind

Kravet om mundbind udfases helt til september og er desuden ikke et krav for udendørs arrangementer på nuværende tidspunkt. Derfor er der intet krav om, at man skal bære mundbind på pladsen. 

Stadig masser af plads og håndsprit

Vi ruster os stadig med tusindlitervis af håndsprit, frisk luft og en kæmpe festivalplads. Dette er kerneelementerne i at minimere smitterisiko, og det er heldigvis grundlaget for UFM.

Uanset hvordan UFM'21 ender med at se ud, vil vi gøre vores for, at UFM'21 giver alle den bedst mulige oplevelse, og at alle bliver inspireret, nysgerrig og engageret på den ene eller anden måde. 

UFM2021.png
SEP.png
bottom of page